Nyt i WordPress 4.3

Home/Teknologi/Nyt i WordPress 4.3

Så er WordPress endnu en gang blevet opdateret. Denne gang er det større opdatering, hvor måden du kan redigere på, er opdateret. Versionsnummeret er nu oppe på 4.3 med kodenavnet Billie fra musikeren Billie Holiday.

Med 4.3 Bliver det lettere at tilpasse din hjemmeside og give dig stærkere adgangskoder. Her får du et overblik over de de mest interessante ændringer. Som noget helt ny er der i WordPress 4.2 nu formateringsgenveje. Det gør at du kan vælge tekstformatering mens du skriver – helt uden at bruge musen.

Du kan gøre det ved at indsætte et eller flere tegn der fortæller wordpress hvordan teksten skal formateres. Førhen skille man skrive overskriften og så gå op i menubaren og vælge den overskrift man har brug for. I stedet kan du skrive ## efterfulgt af din overskrift. To ## giver en H2’er og tre ### giver en H3’er og du kan øge antallet helt op til H6 med seks #’er.

## Overskrift 2
### Overskrift 3
#### Overskrift 4
##### Overskrift 5
###### Overskrift 6

Skal du bruge et citat – det du måske kender som et blockqoute, så er genvejen også ret simpel, du sætter blot et > tegn inden citatet og trykker enter.

> Citatblok

Så er der punktopstilling, den begynder du ved at sætte en stjerne eller et minus, og sætte punkterne derned af. Du kommer ud af punkopstilling ved at trykke to gange enter. Skal dine punkter være nummererede, så skriver du 1. og punktopstillingen begynder.

* Punktopstilling
– Punktopstilling
1. Nummereret liste
1) Nummereret liste

Du kan stadig få lov til at at skrive # og stjerner inde i dokumentet, du skal blot trykke escape og tegnet vender tilbage. Det er især de mindre enheder der drager nytte af denne måde at formatere gennem den grafiske brugergrænseflade. På samme måde er det blevet lettere at redigere menuerne direkte på hjemmesiden gennem tilpasseren, som nu også har fået en prominent placering i topbaren, så den er let at tilgå på fx en iPad.

En anden nyhed er at man kan lave ændringer i menuerne og se resultaterne af redigeringen inden man gemmer og publicerer det.

Slutteligt er der kommet bedre adgangskoder på wordpress. Når du opretter en ny bruger, så bliver der automatisk genereret en sikker adgangskode til dem. Dertil kommer funktionen med at du ikke kan oprette en bruger med en svag adgangskode. Førhen kunne man sende kode til brugeren og denne ville blive sendt i klar tekst og ligge i deres email. Den problemstilling er blevet løst ved at der nu bliver sendt et link til til brugeren, så denne kan nulstille adgangskoden.

Har du brug for yderligere hjælp eller inspiration, så klik blot på spørgsmålstegnet over dit indlæg, så finder du listen herunder;

 

Standardgenveje, Cmd + bogstav:

BogstavHandlingBogstavHandling
cKopierxKlip
vSæt indaVælg alle
zFortrydyAnnuller fortryd
bFediKursiv
uUnderstregetkIndsæt/rediger link

Yderligere genveje, Ctrl + Alt + bogstav:

BogstavHandlingBogstavHandling
1Overskrift 12Overskrift 2
3Overskrift 34Overskrift 4
5Overskrift 56Overskrift 6
lVenstrestilcCentrer
rHøjrestiljLige margener
dGennemstregqBlockquote
uPunktopstillingoNummereret liste
aIndsæt/rediger linksFjern link
mIndsæt/rediger billedetIndsæt Læs mere tag
hTastaturgenvejexKode
pIndsæt Sideskift-tagwDistraktionsfri skrivetilstand

Når du starter et nyt afsnit med en af disse formateringsgenveje efterfulgt af et mellemrum, så vil formateringen tilføjet automatisk. Tryk Backspace eller Escape for at fortryde.

*Punktopstilling
-Punktopstilling
1.Nummereret liste
1)Nummereret liste

De følgende formattringsgenveje bliver udskiftet, når du trykker Enter. Tryk Escape eller Fortrydknappen for at fortryde.

>Blockquote
##Overskrift 2
###Overskrift 3
####Overskrift 4
#####Overskrift 5
######Overskrift 6

Fokusgenveje:

Alt + F8Indlejret værktøjslinje (når et billede, link eller eksempel er valgt)
Alt + F9Editor menu (når den er aktiveret)
Alt + F10Editor værktøjslinje
Alt + F11Sti til elementer

For at flytte fokus til en anden knap, så brug tabulatortasten eller piletasterne. For at flytte fokus tilbage til editoren, så tryk på Escape eller brug en af knapperne.

2017-06-19T15:32:40+00:00

Leave A Comment