Bliver du nogensinde tilfreds med det du har?

Næsten alle jeg kender, er på udkig efter noget bedre hele tiden.

De ønsker et bedre liv, bedre tøj, en bedre bil, et bedre job, et bedre sted at leve. Og jeg forstår dem godt, fordi jeg selv har været der det meste af mit liv.

Det var var ikke før jeg fandt ud af at være tilfreds med det jeg har, at jeg faktisk var i stand til at forbedre mit liv:

  • Ved at indse, at når jeg tilbringer tid sammen med min kone og mine børn, så har jeg jeg alt hvad jeg har brug for. Derfor er der et langt mindre behov for at shoppe og betale for underholdning. Jeg bruger mindre.
  • Jeg har ikke nogen bil og cykler for det meste til alt. Jeg bidrager mindre til den globale opvarmning, og jeg får motion bare ved at bevæge mig fra sted til sted.
  • Vigtigst af alt stoppede jeg den uendelige cyklus med ikke at være tilfreds med hvad jeg har.

At kunne hvile i den materielle tilstand man har, er ikke noget, der normalt sker natten over. Her er et par ting du kan gøre for at stille dig tilfreds med det du har:

Kig dig omkring lige nu, eller måske når du sidder derhjemme. Indse, at alt omkring dig er alt hvad du behøver for at være lykkelig. Hvad har du brug for at være lykkelig? Mad, husly, tøj, andre mennesker, noget meningsfuldt at lave.

Vil du have noget meningsfuldt at lave? Du behøver ikke at skifte job – du skal bare hjælpe andre, som du nu kan. Vær der for dine venner, når de har brug for dig. Tilbring tid sammen med dine kære, og være opmuntrende.

Behov flere mennesker i dit liv? Find en nabo, og find en ny ven. Hæng ud med dine kolleger. Vær betænksom, venlig og positiv i alle menneskelige sammenhænge.

Find alle de ting, du skal være taknemmelig for. Når du tager dig selv i at tænke over, hvad du har brug for, skal du starte med at værdsætte det du har.

Vær mere opmærksom på alt, hvad du gør, og vær bevist om at være tilfreds

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *