BP er ikke for kloge

Nyhederne viser gentagne billeder fra PB, hvor der er tydeligt manipuleret med billedernes indhold. Det sker samtidig med at BP har lovet mere åbenhed omkring deres håndtering af olieudslippet. BP er ramt af en krise, hvor PR er vigtigt, og hvor de skal træde meget let for ikke at vælte hele læsset (hvis der rent faktisk er mere at vælte). Når man i den grad er i mediernes bevågenhed, er man ikke for klog hvis man er ‘kreativ’ med sin formidling af virkeligheden.

Nå men lad os så se det seneste eksempel på deres ringe billedbehandlingsevner:

BP manipuleret billede - klik for fuld størrelse

Selv jeg kan lave et bedre billede. Kigger vi nærmere, så er der rigtig mange fejl i billedet. Det første vi ser er trafikkontroltårnet i vinduet. Hvis helikopteren flyver over oliefeltet, hvordan kan tårnet så ses i vinduet?

Kontroltånet - Klik for større billede

Så kan du kiggere nærmere på bådene ude foran. Billedet indeholder en ordentlig omgang uskarphed fulgt op af et hjørne af en af bådene mangler:

Så er der pilotens skulder, der tydeligvis er resultatet af en elendig fritskrabning:

Sidst men ikke mindst, så er der instrumenterne i cockpittet. Helikopteren ville være ret langt oppe for at få det perspektiv på bådene, der er på billedet. Instrumenterne, derimod, viser at døren er åben, rampen er nede og parkeringsbremsen er er aktiveret. Dertil kommer pre-flight listen som piloten sidder med:

Sådan kunne vi blive ved! Billedet i sig selv er ikke så kriminelt, men når sådanne billeder kommer i kølvandet på deres skandale, hvor BP for alt i verden har brug for troværdighed.

Det virker som et totalt forfejlet ønske om at opretholde deres image. De vil ‘forbedre’ billederne.

Morale1: Det er smart at snyde, men dumt at blive fanget.

Morale2: Vil du manipulere med virkeligheden, så GØR DET ORDENTLIGT (Tip: Google ‘photoshopping’)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *