Brug døde børn som møntenhed

Jeg var inde på denne hersens hjemmeside hvor penge blev gjort op i døde børn. Det er måske lidt smagløst, men hør lige argumentet til ende, for det er faktisk en udemærket idé til at perspektivere vores brug af penge.

Ifølge den respekterede velgørenheds organisation Population Services International, koster det mellem DKK3400,- og DKK5200,- at redde et barn gennem velgørenhed. Du har sikkert hørt meget lavere tal, men de tal holder ikke rigtig. Naturligvis kan en mæslinge vaccine godt koste 1 krone i Afrika, og mæslinger er dødeligt. Men der er altså flere udgifter i at holde selv samme barn levende til det er voksent, og dertil kommer at man skal vaccinere bredt for at remme selv samme barn, der ellers ville være dødt. Det mere realistiske tal er nok mellem DKK3400 og DKK5200. Lad os runde det af til DKK4000,-

Ok så langt så godt. Altså er et reddet barn lig med fire tusind kroner. Så når du bruger 4 kilo på en laptop, så er det altså lig med et dødt barn i Afrika fordi du ikke gav de penge til velgørenhed. Smagløst men sandt. Når vi nu har etableret den værdi, så kan vi gå videre til at udbygge møntenheden. Den grundlæggende seddel kan meget vel være med et lille barn på forsiden og en gravsten på bagsiden. Møntenheden kan vi kalde DB (dødt barn).

Naturligvis bliver vi nødt til at bryde en DB seddel ned i mindre enheder, fordi hunde koster cs DKK1000,- at holde levende i et dyreinternat. Der er to brændte regnskove per hundehvalp, og fem inficerede sår per brændt regnskov.

Ja du må da indrømme at sådan et system er teknisk muligt, og det kunne erstatte vores nuværende sedler med kendte bygningsværker og personer.

Hvis vi nu bruger denne nye møntenhed i virkeligeheden, så kan man læse at en “Forretning solgte tv til 800.000 kroner” til en privatperson.

Det lyder jo ikke engang helt vildt langt ude, og nogen af jer synes sikkert ikke at det lyder vanvittigt for et 103 tommer fjernsyn. Her vil jeg anbefale at benytte dødt-barn-møntenheden. Privatperson købte TV der kostede 200 døde børn.

Når man bruger DB enheden vil der være et indbygget budskab om omkostningerne ved et køb. Ja du kan sagtens købe det TV, men synes du virkelig at det er to hundrede døde Haitianske børn værd? Det har lidt mere pondus.

Efter at have læst at de lokale danske folkekirker havde udgifter på 1.351.5000 døde børn, er det mit håb at møntenheden også til ødelægge organiseret religion. Det lyder jo tilforladeligt når en kirke har brug for to millioner til reperere taget. Det lyder plausibelt når en pastor tiller sig op og siger at det er Guds vilje at du skal betale for den resturering, og der ikke er nogen bedre sag. Men stiller han sig op og siger: -“Vi har brug for yderligere 500 døde børn for at fixe taget”, lyder det ikke på samme måde tiltagende.

Apropos religion, så skal jeg på igen måde gøre mig hellig. Jeg har i det forgange år brugt 1 dødt barn og to hundehvalpe på kameraudstyr alene. Jeg har brugt et inficeret sår på cola i den forgangne måned. Firskellen er at jeg har omkostningerne med i overvejelserne. Hvis bare de folk der bruger en død hundehvalp på verdens dyreste is kunne sige det samme. Eller hvad med dem der bruger 1050 døde børn på en strop til mobilen.

En af USA’s anti abort grupper, Focus on the Family, bruger to hundrede tusind døde børn på deres kampagne imod abort. Vi lader lige billedet stå et øjeblik, så du kan værdsætte ironien i det faktum.

Jeg siger ikke at alle de idioter folk ikke må bruge deres hårdt tjente penge på lige hvad de har lyst til. Det kan de naturlivis. Jeg forsøger bare at sætte deres forbrug lidt i perspektiv. Hvis vi brugte døde børn som møntenhed, så ville vores behov muligvis ændre sig!

Jeg vil vædde et inficeret sår på at det vil virke!

6 kommentarer til “Brug døde børn som møntenhed”

 1. Super godt indlæg og jeg kunne ikke være mere enig.

  Er også ved at være pænt træt af de folk, som himler op om jantelov, hvis man f.eks. kommenterer at deres nye Humvee er en benzin-/børnesluger. Det har jo ikke noget at gøre med jantelov – det har noget at gøre med menneskesyn og på ikke altid at sætte sig selv først.

  Thumbs up til indførsel af møntfoden DB!

 2. Jens Dalsgaard

  Hej Esben. Alt hvad vi gør og laver har omkostninger, hvilket er ok. Nogen har bare brug for at få sat deres egen indvirkning i perspektiv.

 3. Jens Dalsgaard

  Bare det ikke er et amerikaner-køkken. De kan have de mest fantastisk og dyre køkkener, men laver ikke mad i dem fordi de spiser ude hver dag.

 4. Mange har nok svært ved at forholde sig til den møntenhed. For problemerne foregår så langt væk, at de fleste danskere slet ik har dem inde på hverdagen.
  Men alligevel en sjov måde, at regne tingene om…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *