Fucking flink

Fucking Flink er en ny bog af Lars AP, som bl.a. skriver: År efter år er danskerne blevet kåret som verdensmestre i lykke. Men prøv at stå i kø én mandag eftermiddag i Netto eller kør én tur i myldretiden på motorvejen. Danskere kan være nogle af de mest underskudsagtige mennesker over for hinanden.

Det er overraskende hvor lidt der skal til for at være fucking flink. Så prøv det, for det giver mere tilbage, end du investerer.

Har du prøvet at være fucking flink, eller har nogen været fucking flink overfor dig, så læg en kommentar!

Se mere på www.fuckingflink.dk

38 kommentarer til “Fucking flink”

 1. I dag stod jeg i den lokale Irma ved flaskeautomaten, en dame sagde, må jeg springe dig over? Ja sagde jeg, det er okay.

  Hun kom så en dåse i og sagde, “den får du fordi du var så flink” hvorefter hun drejede om på hælen og gik væk.

  Fucking flink dame 🙂

 2. Hej Jens,

  Vil bare sige tusind tak for din fine video. Tænk bare, hvad 2 kr. kan gøre – det er dejligt (for nu ikke at skrive fucking flinkt), at du poster sådan en god historie.

  Hav en drøngod dag.

  (: Lars AP

 3. Jens Dalsgaard

  Hej Lars AP

  Tak for dit indlæg – det var ‘top nice’. Jeg ser frem til at læse din bog, når næste oplag er klart. Efter jeg postede videoen, blev jeg kontaktet på facebook og takket for noget jeg havde gjort for år siden. Rart at folk husker sådan noget. Jeg er sikker på at alle som fik flinkebøder af dig, husker det tit og trækker på smilebåndet.

  Bogen kan købes her:
  http://www.saxo.com/dk/item/lars-ap-fucking-flink-paperback.aspx

 4. Jens Dalsgaard

  Hej Mofling

  Tak for din historie.

  Netop hvor der er kø, har vi chancen for at være flinke og lade andre komme til. Nogen gange kan det være svært at ‘finde på’ en måde at være flink. Det gælder bare om at gribe chancen når den byder sig, for man bliver bare i så godt humør af det. Min oplevelse i toget var en rigtig god mulighed.

 5. Sådan!Jeg er stolt over at kunne sige at jeg har gjort det samme et par gange.. Pay it forward og vær fucking flink! Det er ikke kun en god gerning for andre, men også for en selv.. Det giver livsglæde og det kan man ikke få nok af 😀

 6. Jeg oplevede noget tilsvarende i fredags i den Fakta, hvor jeg arbejder. en kunde, som var ret usoigneret, manglede 3 kr. til en pakke cigaretter. Dem fik han af i køen kunden bag ved ham.
  Dejligt vi stadig kan hjælpe hinanden..UDEN BEREGNING..

 7. Jens Dalsgaard

  @Annekristine Det er uden beregning, men det betaler sig tilbage på så mange andre måder. Tak for din historie.

 8. I Irma forleden havde jeg glemt noget og ville forlade min plads i køen. Damen bag mig sagde, at hun da ville holde pladsen. Da jeg kom tilbage, havde hun ikke bare holdt min plads, men også lagt mine MANGE varer op på båndet. Hurra for den almindelige hjælpsomhed, som desværre ikke er så almindelig mere.

 9. Jens Dalsgaard

  @Nene Nej det er ikke almindeligt, så netop derfor er det så effektivt at være flink mod andre. Tak for din historie.

 10. Heidi R Jensen

  God opførsel, respekt og medmenneskelighed er vejen frem. Tak for de gode historier. (o;

 11. Forleden i REMA stod der en lille dreng som manglede 1 kr til en milkshake, kassedamen sagde – desværre den går ikke, hvorefter jeg lagde en 1 kr til ham, den lille dreng blev så befippet at han bare gik – men jeg fik mange smil på vejen ud:)

 12. Jens Dalsgaard

  @Lene Drengene troede slet ikke deres øjne i et par sekunder, før de tog imod mønten.

 13. Rigtig god og inspirerende historie. 🙂 Det er alle disse små ting, som gør livet meget lettere, men som alt for få tænker over eller gider at gøre. Respekt. 🙂

 14. Lidia Rezvan

  For en uge siden skulle jeg handle i Døgn Netto og parkede min cykel foran. Imens var der en ca 10 årig dreng der kom til at vælte 2-3 cykler. Gik over til ham og sagde ‘Lad mig hjælpe dig’.Drengen sagde ‘Det er bare min fars, men tak’ og gik ind i Døgn Netto.Så imens jeg var på vej ind overhørte jeg drengen fortælle til sin far, at der var en, som havde hjulpet ham.Faderen kiggede straks på mig og takkede mig mange gange.Skønt, når man kan hjælpe nogen. 🙂

 15. Jens Dalsgaard

  @Lidia Ja, det gælder om at gribe chancen og det gør jo ikke noget at man bliver i godt humør bagefter.

 16. En lille sød historie. Købte Kaffe i Kronen kaffe butik i Ålborg. Og en sød ældre dame spurgte om jeg havde prøvet den Java Brazil kaffe før nej svarede og hun gav sig god tid til at fortælle mig hvor mange bønner der sku på- Bagefter fik v…i en lille sludder ude på gaden da hun spurgte om jeg ik kom fra Fyn , Jo sagde jeg og fortalte hende min lille historie om , hvordan en Fynbo var landet herop.Tak for sludren og rigtig god dag sagde vi til hinanden , og gik med smil begge den dag på læben, Skønt der findes så søde flinke mennesker ,dem er der mange af, i vores travle hverdag heldigvis,

 17. Jens Dalsgaard

  @Nanna Mit sprogbrug er mest ment som reference til bogen af samme navn – de unge kunne måske bruge ‘top nice’ eller ‘dope’ eller hvad ved jeg 🙂

 18. Hej Jens,

  Faldt helt tilfaeldigt over dit fucking seje site her ;-). Godt gaaet og fed titel “fucking flink”. Det giver virkelig et smil paa laeben og et vitaminskud til den ellers graa hverdag at se et saadant initiativ. Jeg har faktisk et lille input til det som skete idag. Paa vej til arbejde moedte jeg en gammel kone paa vej op ad en laaang trappe med sin fucking tunge kuffert..et trin ad gangen satte hun sin kuffert for selv at tage et skridt ad gangen..folk oversaa hende bare mens hun fortsatte prustende. Jeg spurgte hende om jeg ikke lige skulle gi hende en haand med kufferten og hendes ansigt aendrede sig totalt til et stort smil og sagde, tak det maatte jeg da meget gerne og at saadanne flinke personer skulle der vaere flere af i verden. Min lille hjaelp gjorde ogsaa at min morgen paa arbejdet fik en smilende start.

 19. Jens Dalsgaard

  Hej Allan

  Tak for din kommentar. Du berører en væsentlig ting, nemlig at de flinke ting behøver ikke at være store for os, men har en kæmpe effekt for modtageren. Min sølle 2 krone gjorde forskellen mellem at de to drenge kunne få det de havde brug for. For dig var det en ‘lille’ hjælp, men for hende havde du lige fjernet en næsten uoverstigelig forhindring.

  Og ja, man bliver i godt humør af at gøre en god gerning.

 20. Kl 19.58 i Netto – damen foran mig opdager at hun har glemt sit dankort – ærgeligt nok siger den unge mand der sidder i kassen – desværre kan hun ikke få sine varer, og hun kan heller ikke nå hjem og hente kortet, idet vi er meget tæt på lu…kketid. Ulykkelig står hun der med friske forsyninger til 475 kr.
  Jeg tager chancen og satser på at jeg står overfor en ærlig person – kører frejdigt mit dankort igennem for hende. Kan godt fortælle jer, at der var nogle hvis øjne var KÆMPESTORE.
  Jeg giver efterfølgende damen min adresse osv., og 15 minutter senere møder hun op med pengene + en flaske rødvin.
  Det må man da sige var en god forretning hva! Syntes ihvertfald hun var fucking flink!!! Søn oplevelse

 21. Undskyld til manden der i fredags fik fingrene i klemme i min bildør.. Du var Fucking Flink… TAK og endnu engang undskyld

 22. @Karin Kristensen – godt gået – jeg syntes det var meget flot og Fucking Flinkt gjort af dig….

  Alle de andre historier er da også Fucking Flinke

 23. Peter B. Juul

  For et års tid siden sad jeg på en regnvåd efterårsnat og ventede på natbussen på Kongens Nytorv. Det er senere gået op for mig, at den sidste bus jeg kunne bruge vist var kørt, men det havde jeg ikke fanget endnu.

  En bus stopper. Det var ikke det nummer, jeg ledte efter, så jeg blev siddende og småfrøs. En anden passager kalder på mig og jeg går hen til forenden af bussen, hvor chaufføren spørger, hvor jeg skal hen.

  Jeg svarer ham. Han siger “hop ind”.

  Det viser sig, at han er på vej til garagen, og både mit og den andens stop ligger “næsten lige på vejen”, så han kører os da lige hjem.

  Det kostede ikke ham noget. Han kørte måske en omvej på en kilometer eller to. Men han reddede virkelig natten og de næste dage for to våde passagerer, der havde været for længe i byen.

  Fucking flink fyr.

 24. Jens Dalsgaard

  Hej Peter

  Hvor har jeg dog stået mange gange i same situation, men altså uden en flink chauffør. Den historie er da lige til ‘Bedre bustur’. Tak fordi du delte den med os andre.

 25. For nogle år siden stod jeg i køen til biografbilletlugen, og foran mig stod en far og boksede med sit nye dankort, som bare ikke ville virke.

  Der lå flere små dankort-bonner omkring maskinen, og han kunne ikke betale for billetterne. Hans to piger løb begejstrede rundt et par meter derfra og ventede på ham. Så sukkede han dybt og sagde “nå, så skal jeg ikke have dem, så må vi gå igen” og kaldte på pigerne, at de skulle gå, men det kunne jeg bare ikke se på.

  Så tog jeg ham i skulderen og sagde “ved du hvad, du må gerne låne pengene af mig, bare du kommer med dem i morgen”. Så betalte jeg deres billetter, alt i mens manden bag skranken gloede på mig, som om jeg var idiot. Så udvekslede vi adresser, og dagen efter kom manden med pengene og en flaske rødvin og det sødeste kort til mig, hvor han skrev, at jeg virkelig havde reddet hans og pigernes aften.

  Ja, en gevaldig hellig-hvor-er-jeg-god-historie, men han blev så glad, og pigerne var så glade, og det var det hele værd. Der var selvfølgelig risikoen for, at han ikke kom tilbage med pengene, men den var ikke stor.

 26. Jens Dalsgaard

  Hej Anne

  Sikke en dejlig historie, og glem alt om janteloven. Hvis du har prøvet at skuffe er par børn, der bare har glædet sig så meget, så ved du hvor stort det har været for den far.

  Så du behøver ikke sige det selv, for hvor er du god!

  Puha, jeg kunne godt sætte mig ind i den fantastiske oplevelse du gav dem. Ikke bare filmen, men også oplevelsen af at en fremmed rækker hånden frem og hjælper, uden selv at have ‘noget i klemme’.

  Det er sådan nogle historier der giver mig troen på vore medmennesker.

  Tak fordi du delte den gode oplevelse med os.

 27. Jeg har selv en 2-kroners-oplevelse med to unge piger på ca. 10 år, der ikke kunne få kioskejeren til at lade dem skylde 2 kroner til deres køb.

  De stod stadig udenfor kiosken og vidste ikke, hvad de skulle gøre af situationen, da jeg gik ud derfra. Jeg spurgte dem, om det var 2 kr de manglede og de nikkede opgivende. Dem fik de af mig, og de kunne ikke fatte deres lykke.

  De blev simpelthen så glade, som kun piger på 10 kan blive 🙂 Og naturligvis blev jeg mindst så glad! Hvor skal der bare lidt til, nogle gange 😉

 28. Jens gjesing

  Jeg havde en oplevelse den anden dag i bussen hvor en ældre dame havde glemt sine briller løb jeg ud af bussen med dem, lidt ligesom den Tryk reklame med kvinden i toget. lidt træls at stå af bussen midt i ingenting men det hele vær da jeg så damens glæde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.