Google Plus overblik

Der er et nyt socialt medie i byen. Det hedder Google+ og jeg er en i den skare der er ved at gå i selvsving over der er en konkurrent til Facebook. Lige nu er er der ikke ikke åbnet helt op for servicen og man skal inviteres for at komme med. Men man kommer mere eller mindre med når nogen deler noget direkte med en.

Dine venner kan få dig ind

Så kender du nogen på Google+ kan de lave en opdatereing direkte målrettet til din mail adresse, og du vil blive inviteret. Det er værd at bemærke at du skal have en aktiv Google konto for at kunne logge eind på Google+

Ligner meget Facebook

Ved første øjekast ligner Google Plus til forveksling Facebook, og man kan de vigtigste ting fra Facebook, nemlig lave statusopdateringer, indlejre bileder, bruge videoer (især YouTube), livechatte med een eller flere venner samtidig. Måden du opdeler information er ved at benytte noget der hedder circles, som i virkeligheden bare er vennegrupper. Der er en cirkel til din familie, venner, bekendte etc. Man kan let lave nye cirkler af fx ens arbejdsplads, dem man gik på efterskole med og soldaterkamraterne.

Video med hangouts

Den ene funktion, der virkelig har stukket næsen frem allerede er hangouts. Hangouts lader op til 10 brugere køre en simultan videochat. Det er super fedt og indtil videre har det det virket bedre end Skype til video chat.

I stedet for at benytte et gruppevideochat-system, kan du i stedet bare lave et såkaldt hangout der bliver synligt hos de circles du ønsker fx venner, familie eller arbejde. Din videochat bliver synlig i deres strøm. Vennerne kan så slutte sig til din hangout / videochat. En spændende funktion som jeg desværre ikke har prøvet endnu, er muligheden for at se YouTube videoer sammen.

+1 knappen

En vigtig del af Google Plus konceptet er +1 knappen der har en lignene funktion med Facebooks ‘like’-knap. Det der gør knappen rigtig spændende er potentialet i at den direkte vil komme til at  påvirke søgeresultaterne på Googles søgemaskine, diet det nue er muligt at give et +1 til BÅDE søgeresultaterne OG til AdWords annoncerne på siden. Derfor vender jeg snarligt tilbage om mere om knappen, som muligvis kommer til at spille en stor rolle i SEO og annonceringsøjemed.

Facebook og Twitter killer?

Debatten raser allerede; kommer Google+ til at dræbe Facebook eller Twitter. Mange er enige om at Facebook overlever, mens Twitter vil komme i skudlinien. Det er svært at spå, især om fremtiden, men jeg håber egentlig at det er omvendt. Facebook bliver ved med at vide at de ikke er der for brugerne, men at brugerne er der til deres udnyttelse.

Dø Facebook, dø!

20 kommentarer til “Google Plus overblik”

 1. Hej Jens, inviterer du mig ikke lige til google+ 😉
  Takker på forhånd.

 2. Jeg har på det seneste indset at jeg bruger twitter langt mere end facebook, jeg tror at det er fordi at twitter er så simpelt når det kommer til at holde sig opdateret om tendenser – hvor facebook og formegentlig google+ vil være et “privat” værktøj til at følge familie og venner.. Så umiddelbart har jeg svært ved at se hvordan twitter skulle blive erstattet af g+ i mit vedkommende. Men nu er twitter vel også mest for professionelle i danmark, skulle der være nogle der kunne overtage for twitter i mit vedkommende skulle det være linkedin, det virker bare ikke ligeså uformelt.

  Men hvad er det så, 3 gang lykkens gang for google? Glæder mig til at se hvad de gør anderledes end FB, umiddelbart virker det kun som om de har mere fokus på privatlivet og så oprettet et par ligegyldige features såsom group hangouts..

 3. Jens Dalsgaard

  Tak for din kommentar. Jeg tror faktisk at hangouts bliver noget rigtig spændende – bare de at man kan se når andre hænger ud og kan blive en del af det.

  Jeg er også på med spænding!

 4. Super artikel 🙂

  Jeg har længe ønsker mig at kunne styre hvem som så mine updates på facebook. Det lyder som om Google har knækket den nød med circles.

  Nogle som har en invite i overskud? Send den gerne til **email fjernet** 🙂

 5. Jens Dalsgaard

  Hej Lasse – tak for din kommentar – du har hermed en invitation på vej 🙂 Vi ses på den anden side!

 6. Hej Jens

  Spændende læsning, og jeg deler dine tanker langt hen af vejen.
  Der hvor jeg tror der kan komme en blokering, er at folk skal lave skiftet til google+.. Altså dem der bruger facebook meget nu, det kræver alligevel noget at få dem til at skifte.

  Jeg synes google+ ser MEGET interessant ud. Hvis du har flere invites vil jeg MEGET gerne have en invite. Så kunne vi jo evt. debattere videre derpå :). .

  på forhånd tak.

 7. Jens Dalsgaard

  Ja – det bliver meget et spørgsmål om at opnå kritisk masse. JEg har sendt dig en invitation.

 8. Tak skal du have.
  Der er ikke kommet noget. Ved du hvor lang tid der normalt går?

 9. Tak.. nu er den kommet :)..

  nu mangler jeg bare at Google lukker op for adgang igen 🙂

 10. Klaus D. Johansen

  Hej Jens
  Som en af de få som løb skrigende bort fra FB for flere år siden, så tror jeg at måske at Google+ kan opfylde mine krav. Vil du invitere mig også.
  PS jeg hedder forresten Dalsgaard til mellemnavn. Gad vide om vi er i familie.
  Klaus D. Johansen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *