Lav en video i dag

Lad ikke tekniske detaljer holde dig fra at lave video. Det handler om at komme i gang. Jeg har selv været der hvor det tekniske skal være på plads før jeg ville publicere noget, men må erkende at så kommer der aldrig noget fra hånden. Man dræber alle ideer ved at forsøge at være perfekt.

Laver du online video, så lad mig se dine videoer! Jeg vil gerne se nogle danske videoer til en forandring.

Nogle af de mennesker jeg nævner i videoen:

Martin Thorborg http://www.youtube.com/user/martintho…
Thomas Rosenstand http://www.youtube.com/user/rosenstand
Shaytards http://www.youtube.com/user/shaytards
Jacob Kildebogaard aka. Webanalytiker http://www.webanalytiker.dk/

9 kommentarer til “Lav en video i dag”

 1. Hej!

  Tak for henvisningen! Og ja: Det er bare med at få budskaberne ud over rampen. Når nogle mennesker går i selvsving over teknikken skyldes det typisk, at de ikke har andet at kritisere 😉

 2. Jens Dalsgaard

  Jeg forventer en stor ændring i medieforbruget, og den ændring sker via demokratiseringen af hvem der kan distribuere et budskab.

  Jeg ser og læser mindre og mindre ‘etableret’ indhold, mens forbruget siger blandt de uafhænginge.

  /Jens

 3. Henrik C. Obel

  Hej Jens,
  Jeg er helt enig i, at video er (en del af) fremtiden.

  Imidlertid synes jeg ikke, at “video er det nye billede” helt rummer videos fulde potentiale. Jeg mener, at video er en stærk symbiose af billeder og tekster – vel at mærke, hvis indhold og form er tilstrækkelig interessant.
  Jeg er ikke helt overbevist om, at håndholdt og uforberedt videooptagelse gør videoer mere interessante – eller at kvantitet er lig med kvalitet. Så bare at give los, og uploade video ukritisk til nettet med det formål at få nogen til at se det – det er for mig at se den helt samme ‘fejl’, som blev begået i internettets/hjemmesidernes spæde år, hvor alt imellem himmel og jord ukritisk blev publiceret på nettet – blot fordi man kunne. Jeg er helt klar over, at det har været en nødvendig læringsproces, som har lært os at bruge nettet mere optimalt, men jeg synes ikke, at vi behøver at gøre de selvsamme erfaringer med online video.
  Man lærer, som du selv siger, meget af at se sig selv på video. Nobody’s perfect – og det er der heller ingen, der forventer. Det allervigtigste, synes jeg, er, at man har noget på hjerte – så skal budskabet nok nå ud over rampen – og video er bare et effektivt og indbydende medie. Heri er jeg helt enig.

  Tak for en interessent blog 🙂

  >>>–Henrik–>

 4. Hej Henrik. Du har ret i at man ikke skal være ukritisk. Min indgangvinkel er faktisk at folk er FOR selv-kritiske og derved ikke kommer i gang. Det er lettere at rette i noget der eksisterer end at opfinde det perfekte format fra starten. Pointen for mig er altså at få folk til at komme i gang med mediet, for ellers kommer vi jo ingen vegne. Hvis vi ikke tager det første skridt, så kan vi heller ikke tage det næste.

  PS. Jeg krummer også tæer når jeg husker tilbage på Geocities hjemmesider, men de er en del af modningen og vejen til hvor vi er nu.

 5. Dark Paradise

  Hej, jeg vil gerne lave en “musikvideo”, bare ved at lave et slide show. Jeg har valgt sangen, og så….Ja hvad så? Jeg skal vel starte med at lære youtube at kende? Giver du lektioner, ville være rart lige at blive hjulpet i gang med YT?

  Vil på et tidspunkt gerne optage en video selv og lægge en sang henover, men tager vist lige noget mere enkelt først.

  Jeg har absolut ingen erfaring med noget af det, men blev så irriteret over den dårlige “video” der er til en bestemt sang, så jeg bestemte mig for selv at lave en.

 6. Du skal nok starte med at lave videoen i iMovie (MAC) eller Windows Movie Maker (PC) og derefter lægge den op på YouTube. Der er begrænsede muligheder for at redigere video der allerede ligger på Youtube, men siden er næsten udelukkende beregnet til at oploade færdige videoer til.

 7. Dark Paradise

  Jeg har ingen planer om at redigere andres videoer….Tak for tipsene!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *