TED Talk og TEDxCopenhagen #tedxcph

Det bedste af det bedste gives gratis væk

Hvis du ikke allerede kender til websitet TED Talks (www.ted.com/talks), så er det på tide at du besøger det. Konceptet er at TED Talks er en samling af hele verdens eksperter, kunstnere, musikere, forskere og generelt inspirerende mennesker som ønsker at dele af deres viden. Formen er 18 minutter korte foredrag om deres emne. Resultatet er nogle fantastiske foredrag af alle slags som virkelig er inspirerende.

TED selv er en lille velgørende organisation dedikeret til at sprede ideer der er værd at sprede. Det startede i 1984 som en konference der bragte folk fra tre discipliner sammen, nemlig Teknologi, Underholdning og Design. Siden da er orienteringen blevet bredere og bredere.

De TEDtalks jeg har set har 6 omdrejningspunkter

1. Teknologi
2. Underholdning
3. Design
4. Forretning
5. Videnskab
6. Globale udfordringer

Amerikansk fænomen

Det er oprindeligt et Amerikansk fænomen, der også har fundet vej til England. Det har været rigtig populært, så da mange lavede oplæg der berørte Creative Commens i 2006, blev TED Talks lanceret, hvor en masse udvalgte videoer bliver delt med alle interesserede. Egentlig startede TED Talks som et spædt forsøg på at dele den fede stemning med verden. Videoerne blev lynhurtigt rigtig populære, man kan vel sige at de blev virale.

Faktisk er Videoerne stadig så populære at TED er blevet nødt til at designe deres hjemmeside med videroerne som det centrale indhold som resten af indholdet læner sig op af.

Konceptet eksporteret under navnet TEDx

Hele TED konceptet er blevet så populært at mange lande har haft ønske om at holde en lokal konference. Efterspørgslen efter lokale TED konferencer har de oprindelige arrangører ikke kunnet hamle op med. Derfor har de lavet et nyt koncept.

TEDx er skabt efter samme model som de oprindelige TED konferencer, nem.og at dele viden. Danske WEMIND har taget stafetten og holder nu TEDxCopenhagen med temaet: Det gode liv.

Konferencen holdes autonomt i forhold til selve TED, men skal leve op til en masse krav for at få love til at kalde sig TEDx. Et krav er at indholdet må ikke indeholde reklamer, religiøse eller politiske synspunkter.

Den danske konference handler altså om det gode liv. Danskernes lykke søges belyst, og hvorfor København er sådan en god by. Så jeg håber på nogle svar her d. 30. november til TEDxCopenhagen 2010

Se mere TED her

På twitter kan du holde øje med tagget #tedxcph

Husk også at besøge http://www.ted.com/talks

Se et par super foredrag her

Jamie Oliver’s TED foredrag

Til de af jer der stadig ser Jamie som en purk med hvalpefedt, så bliver man nødt til at anerkende hans madrevolution og ikke mindst hvad han allerede har opnået i England. Han prøver reelt at redde mennskeliv, gennem bedre mad. Mens du ser nedenstående, vil 4 amerikanere dø af den mad de spiser.

Sir Ken Robinson: Do schools kill creativity?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.