Video dominerer internettrafikken med 90%

Nettets andenstørste søgemaskine handler mere om levende billeder end om ord og statiske billeder, det er nemlig YouTube.com. Ironisk nok ser jeg ofte at video slet ikke er en del af markedførings og salgsbestræbelserne. Det er lidt bedrøvende at tænke over det spildte potentiale der er, ved ikke at lave YouTube videoer. Når de færreste virksomheder arbejder med video, kan du relativt let komme til at ‘eje’ din niche på video.

I ‘gamle dage’ var internettrafik primært billeder og text, men flere bruger dagligt videoer, og det der ved at blive ‘in’. I dag er det video der udbredes mest, og eksperterne har for længst forudsagt, at i de kommende år, vil det meste af trafikken komme fra videoer.

I dag er over halvdelen af ​​al internettrafik video med 51 procent

– David Hsieh

Robert Kyncl

I november 2011 lavede David Hsieh (Ciscos VP for Marketing og Emerging Technologies) den dristige forudsigelse om, at i løbet af få år video vil være 90% af al internet-trafik. Dengang formulerede Hsieh det sådan her: “I dag er over halvdelen af ​​al internettrafik video med 51 procent. Og baseret på de nuværende tendenser, forudsiger vi, at tallet i de næste tre vil hæve sig til over 90 procent af al internettrafik. ”

75 procent af alle kanaler vil blive transmiteret via internettet

– Robert Kyncl

Spoler vi filmen frem til i dag, så er forudsigelsen den samme fra eksperter såsom YouTube chefen for globale partnerskaber, Robert Kyncl (@rkyncl) der går skridtet videre og ud over de 90% også siger; “75 procent af alle kanaler vil blive født på internettet.” Han føler  at meget af hvad der kommer til at ske med video, vil blive internet-baseret. Ja, eller ville han jo nok ikke have det job. Med andre ord, vil fjernsynet vige gradvist til internettet som stedet man ser video.  Nå nu YouTube investerer lige nu $ 100 millioner i originalt indhold, er det klart, at den forudsigelsen opfattes som værende ganske solid.

Tror du, at dominansen af internet video vil være godt for os alle og er det alle der drage nytte af video? Del dine tanker nedenfor.

7 kommentarer til “Video dominerer internettrafikken med 90%”

 1. Der er ingen tvivl om, at der er meget spildt potentiale i video og specielt i Danmark. Personligt kan jeg mærke en større og større tendens til at besøge Youtube som det første (før Google), hvis der er noget jeg ikke kan finde ud af. Jeg vil meget hellere se det på video (inkl. speaker) end jeg vil læse en artikel med screendumps.

  Meget vil dog afhænge af nichen/emnet. For en ting er, at jeg vil besøge Youtube når det kommer til “how to” ting, men skal jeg finde det bedste hotel eller de billigste flybilletter, så vil Youtube ikke give meget mening. Der ville jeg til hver en tid tage søgningen gennem Google og springe over eventuelle videoresultater der måtte dukke op.

  Video er fantastisk til de rigtige ting og det er helt sikkert noget jeg vil komme til at fokusere mere på fremover (mest i form af How To emner).

 2. Hej Mikael

  Tak for eksemplet. Jeg havde egentlig mest lyst til at udfordre til at finde brancher / firmaer video ikke virker for. Vil til dels give dig ret i køb af flybilletter kan være svært, men video kan hjælpe kunden til at finde ud af hvor han har lyst til at købe.

  Lige som alle andre værktøjer, så er video bedre til nogle opgaver frem for andre. Jeg har dog ikke fundet en niche endnu, der ikke kan bruge video 🙂

 3. Mens jeg husker det… det ville være skønt med en “subscribe to comments” funktion, så man ikke behøver at gætte om der er kommet svar på ens kommentarer. Ville nok også producere mere return traffic.

  Men tilbage til emnet. Jeg var muligvis ikke tydelig nok i mit svar, for jeg prøvede ikke at sige, at video ikke ville kunne gøre gavn i mine eksempel nicher. Det vil de helt sikkert, men det vil komme an på formålet. At bruge en video til at vise den “billigste flybillet til London lige nu”, vil efter min mening være helt hen i skoven… MEN inden kunden beslutter sig, så kunne en video af hvordan det pågældende flyselskabs fly ser ud indvendigt være relevant. Det samme kunne en video af den mad der bliver serveret ombord eller måske endda en video af hvordan stewardesserne ser ud. Til “price comparison” har jeg dog svært ved at se hvordan video skulle kunne have en fordel i forhold til tekst. Jeg er dog ville til at revurdere hvis du kan komme med et god eksempel…

  /Mikael

 4. @Mikael

  Så er der kommentar abonnent, en tak til http://www.onlinekonsulenten.dk/webudvikling/dansk-udgave-af-wordpress-plugin-goer-dit-website-mere-socialt/ der har oversat det til dansk.

  Helt klart giver video ikke mening til prissammenligning lige nu, men vi ser et skift hvor video bliver mere og mere realtid. Tag bare krudttønden i de faldne ditaturstater, hvor jeg så live billeder fra mobiltelefoner frem for de traditionelle (censorerede) massemedier. Det er en gradvis proces, men vi kommer til at se nye måder at bruge video på.

  Jeg har set er par eksempler på at du sender en forespørgsel afsted og får en video retur baseret på dine data. Kombineret med interne links i video, kan der laves nogle fantastiske præsentationer. Dog har jeg ikke set noget til prissammenligning endnu.

  Forestil dig at du efter købet får sendt en video, med en lille præsentation af flyselskabet, værten på hotellet kommer med en lille præsentation af sig selv og hotellet. Du har bestilt transport til hotellet og du får naturligvis et glimt af transportmidlet og chaufføren. Alt sammen tekstet på dansk, for du taler jo ikke Portugisisk.

  Du skal ikke skrive om hvor fantastisk noget er, du skal VISE det 🙂

 5. Jeg ville undre mig meget hvis der var en industri/niche der sagde at de ikke kunne bruge video i markedsføringen. Har din kunde nogensinde stillet dig et spørgsmål om din produkt eller service, så har du som udgangspunkt noget at give med video.

  Det eneste jeg tror folk overvejer er om den tid man kan smide i video giver samme afkast som hvis man fx. smider det i kold kanvas, SEO eller hvad det måtte være. Og fordi det måske ikke vrimler med successhistorier er det (heldigvis for mig) ikke blevet adopteret som et must-have generelt set.

  Jeg har hørt en del podcasts om at mediebilledet skifter sig fordi alle kan publicere, og jeg tror helt klart at tv kan blive ramt. Nu bliver store nyhedsmedier som NY Times ramt af at stjerne-medarbejdere forlader med de mest populære journalister og starter et wordpress news-site på egen hånd nemt og hurtigt – fordi de kan. Overført til video kan man vel sige at i takt med redigeringsprogrammer bliver nemmere at bruge og at god kamerakvalitet bliver billig, så sker der et skred.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *