Dropbox er et fedt tool til iværksættere

I dag vil jeg dele et fedt og gratis værktøj med dig. Værktøjet hedder DropBox og det er bare super smart.

Virkeligheden er at vi som iværksættere arbejder over det hele, ude, hjemme og på kontoret og sammen med andre mennesker, der bidrager med filer og dokumenter. Når jeg bruger Dropbox, kan jeg få adgang til filer fra hvor som helst OG det er ikke nødvendigvis et krav at være online. Mere om det lidt senere. Jeg bruger mange forskellige computere – med DropBox jeg kan sætte noget i ‘skyen’ og få adgang til det fra alle disse computere!

Nogle andre grunde til at jeg elsker Dropbox er:

 1. Du får 2 Gigabyte gratis!
 2. Du får adgang til filerne overalt.
 3. Det er ikke kun web-baseret! På computeren oprettes en mappe hvor du bare dropper filerne, og de er nu tilgængelige på alle dine enheder, lige fra den stationære til din mobiltelefon. Du behøver ikke være online når du bruger dropbox folderen, du kan se alle filerne og lave nye filer og mapper. De vil så blive synkroniseret lige så snart du er på netter igen.
 4. Du kan dele mapper med andre brugere. Dette er en fed feature jeg virkelig godt lide …

Du kan godkende andre Dropbox-brugere til at bruge en bestemt mappe, nu kan du både dele dokumenter. Du kan straks sende en mappe på 1 gigabyte med billeder til en veninde, og hun får dem næsten øjeblikkeligt! Hun kan derefter se på dem, og endda lave nogle ændringer som at rotere eller fjerne røde øjne, og så har du ændringerne med det samme, som om hun sad og lavede ændringerne på din computer.

Når du får en konto, kan du også henvise folk til at få mere ledig plads selv.

Hvis du har mere end en computer, kan det være mega besværligt at holde styr på filerne og hvis du samarbejder med andre bliver mareridtet bare endnu større. Dropbox er sat i verden for at gøre det lettere at være homo digitalis, og give dig adgang til dine data hvor du end er.

Det lyder alt sammen ret flyvsk og for lidt konkret, så lad os kigge lidt på nogle af de ting jeg bruger Dropbox til. Her er mit tegneserie alter ego. Jeg er ved at forberede en tur ud til en kunde. Lige nu er alle filerne spredt ud mellem min stationære computer, den bærbare og min iPad.

Jeg har brug for at konsolidere alle de data. Før Dropbox skete det ved at sende filer via email til mig selv, eller måske at bruge en USB nøgle. Faktisk kan du tænke på Dropbox som en virtuel USB nøgle, der bare ikke bliver væk eller ligger i den taske du efterlod derhjemme. Nu bliver filerne lagt i Dropbox og er straks tilgængelige, hvor jeg har brug for dem, på tværs af alle mine computere, telefoner og tablets. Ikke nok med det, så vil filerne også være tilgængelige på Dropbox hjemmesiden, hvis du skulle stå helt uden udstyr. Samtidig er det en form for backupløsning. Når du laver et dokument, vil der ligge en kopi på nettet og på dine andre enheder.

Det jeg elsker mest ved Dropbox er når du samarbejder med andre og I skal sende filer frem og tilbage med fx mail, så bliver det lynhurtigt uoverskueligt at overskue hvem der har den seneste version af dokumentet. I Dropbox er det altid den seneste version, men du har også mulighed for at se ældre versioner af dine filer.

Hvis min laptop forsvinder eller går i stykker, og jeg derfor må erstatte den, så kan jeg let genoprette data på en ny maskine blot ved at installere klient programmet og logge ind, og der kommer alle mine filer helt automatisk og endda organiseret som de plejer.

Sletter du en fil selv, vil den blive slettet på alle computere, men fortvivl ej. Du kan logge på Dropbox og se slettede filer, og vælge at få dem tilbage til dine computere. Vil du lige vise nogle billeder til en potentil klient, så kan du dele en folder med billederne med ham, og de vil tilmed blive vist som et fotoalbum.

Dropbox betyder at du slipper for at bruge en masse tid og energi på at sende og holde styr på filer og dokumenter. Så kan du stoppe med at sende og filer i et væk på dit projekt, og i stedet dele en folder hvor du ved at alle filerne er den seneste version. Så er der mere mental energi til de 1000 andre ting som du som iværksætter skal holde styr på.

5 kommentarer til “Dropbox er et fedt tool til iværksættere”

 1. Hej Jens.

  Dropbox er et fint program, men i mine øjne er det forældet ifht. så mange andre muligheder der efterhånden er på markedet. Jeg vil i stedet sige at sådan noget som Google Drive er en iværksætters drøm. Her har du nemlig platformen til at arbejde videre på dokumentet direkte i skyen og dermed får man fuld kompatibilitet. Hvis du vil se flere eksempler på cloud storage (helt op til 50 GB) kan du finde mere information her: http://cloudblog.dk/liste-over-gratis-cloud-storage/

  Med venlig hilsen,
  Rasmus

 2. Hej Rasmus

  Jeg er ret vild med dropbox. En af grundende til at det er blevet den service jeg bruger, er at de er meget etablerede og har nogle gode apps til deres cloud storage. Jeg har også prøvet Google Drive og den passer bare slet ikke til mig.

  Lige med cloud storage skal man også have tillid til firmaet bag, det er også en vigtig parameter. Det er godt nok imponerende at man kan få 50GB gratis 🙂

 3. Glemte lige at gore opmærksom på at det meste i videoen jo faktisk glæder de fleste cloud storage løsninger, men jeg kender og dermed anbefaler DropBox.

  Så hvis du endnu ikke bruger cloud storage allerede, så går du glip af nogle fede features, såsom automatisk backup og tilgængelighed.

 4. Super fed video Jens! Du har styr på det der greenscreen;)
  Jeg er også utrolig glad for Dropbox, bruger dog Google drive til dokumenter.
  Har du forresten set der er kommet en 2´er af Caine’s Arcade?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *