LOST – anmeldelse af det sidste afsnit (spoiler alert)

LOST personerne

Lynanmeldelse af det sidste afsnit af LOST. Hvis du ikke har set det sidste afsnit, så lad være med at læse videre.

Fedt afsnit, også selv om de flere spørgsmål fra serien stadig er ubesvarede.

Finalen får mig til at tænke på et gammelt, kendt citat af Piet Hein, som var multitænker og universalist.
”Lev mens du gør det,
elsk mens du tør det”

Afsnittet lægger op til at Øen i virkeligheden er Himlen, eller rettere sagt en fællesspykose som pasagerene på flyet har konstrueret sammen, efter deres død, i frygt for at bevæge sig hinsides.

Der er en skøn rammefortælling om hele serien, med Jack der åbner øjnene i seriestarten og Javk der lukker øjnene ved seriesslut, da han ånder ud med hunden Vincent ved sin side, efter at have reddet verden. Resten af serien har været så langt ude med temaet flugt i hele seks år, så en Hollywood slutning (sørgende Golden Retriever) er helt uventet og god.

Morale: Pas på øen, når den har brug for det, og find en masse venner i processen. Så skal det nok gå alt sammen. Alle er døde, og det er bare OK, for de er på vej et andet sted hen sammen. Lige som Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren. Og den sammenligning forklarer rigtig meget 🙂

5 kommentarer til “LOST – anmeldelse af det sidste afsnit (spoiler alert)”

 1. søren kempel

  Jeg er ikke enig, øen eksisterer skam, men den virkelighed som de oplever (efter brintbomben) er den som de har skabt sammen efter de er døde, jacks far siger jo at det er den de har skabt for at kunne finde sammen da den tid de har tilbragt sammen er den vigtigste i deres liv og det ville de jo ikke have gjort efter ” døden” dette underbygges af at det er Desmond og Hugo der sørger for at de mødes og genoplever deres fælles fortid… men bare min teori..

 2. Jens Dalsgaard

  Hmm – ja. Men hvordan er det så at de kæmper videre på øen, efter de reelt er døde? Jeg opfattede øen som det første dødsrige, som de bare skal igennem, lige som i Brødrene Løvehjerte.

  Men der er flere spørgsmål end der er svar, så noget egentligt facit findes nok ikke.

 3. De kæmper ikke videre på øen, efter at de er døde. Det var ikke brintbomben, som skabte den alternative virkelighed (som viste sig at være en slags skærsild); det var blot et belejligt tidspunkt at introducere den på, så forfatterne kunne vildlede os til at tro, at bomben skabte to virkeligheder. Derved fik de muligheden for at lave et sidste twist. Den alternative virkelighed har altid fundet sted efter personernes død; vi så dem bare simultant for ikke at gennemskue, hvad det hele drejede sig om.

  Da Kate ser Jack i det alternative univers, siger hun: “I’ve missed you very much.” Det indikerer, at det er længe siden hun har set ham, hvilket understøtter teorien om, at øen og oplevelserne på øen var virkelige, for her slap Kate som bekendt væk fra øen sammen med Lapidus, Richard, Sawyer, Miles og Claire. Vi kan derved antage, at de seks personer kom hjem og levede deres liv, mens Hurley og Ben agerede øens beskyttere i gud ved hvor mange år (“You were a really good number two” – “And you were a great number one, Hugo”), hvorefter de alle mødtes i denne underlige størrelse af en virkelighed, hvor der som Christian sagde ikke findes noget ‘nu’.

 4. Jens Dalsgaard

  Jesper – det giver mening at de har lavet en flash forward, som introduceres ved brintbomben. Som også forklarer de fleste af mine spørgsmål.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.