Om at virkelig opnå dine barndomsdrømme

I akademiske kredse har man tit snakket om ‘den sidste forelæsning’. Hvad ville du sige, hvis det var den sidste forelæsning du ville lave inden du døde. En professor fik mavekræft, og havde kort tid tilbage at leve i. Nu var tanken om den sidste forelæsning pludselig en realitet.

Den 18. september 2007 leverede professor Randy Pausch en fantastisk forelæsning, og verden stoppede op og lyttede. Hans forelæsning blev optaget, og blev lagt online, og blev straks en viral video, til trods for at det var en forelæsning på 76 minutter. Bare den video på youtube har haft mere end 11 millioner visninger, men den findes også på andre netværk, på DVD, og den er lavet som bog på 36 sprog. Bogen er solgt i mere end 4 millioner kopier.

Det er ret vildt

  • 11.586.546 visninger på YouTube
  • 4 millioner bøger solgt
  • Oversat til 36 sprog

I dag deler mange hans budskab og forsøger at leve deres liv efter hans principper.

Randy Pausch døde 25. juli 2008, i en alder af 47.

Se selv den fantastiske forelæsning her, så du kan se hvorfor forelæsningen har rørt, ikke bare mig, men millioner af mennesker verden over.

2 kommentarer til “Om at virkelig opnå dine barndomsdrømme”

  1. Jens Dalsgaard

    Ja – jeg har faktisk set den et par gange. Elsker hans indstilling til alt, og det er umuligt ikke at blive inspireret. De har opkaldt en bro efter ham, med en høj mur for enden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.