Måder at vedligeholde din online identitet:

  1. Hav et formål med det du lægger online
  2. Opbyg din identitet
  3. Tænk langsigtet
  4. Hav en hjemmeside
  5. Benyt en avatar
  6. Deltag i debatten

Formål

Du bliver nødt til at spørge dig selv om det du lægger online er professionelt eller om det er privat eller er det begge dele?

Mit råd der at du skal holde det professionelt, også selv om det er privat – du ved aldrig hvem der kigger med, eller videresender dine billeder, videoer eller indlæg.

Opbyg din identitet

Google dig selv og se hvad der dukker op – stemmer resultatet overens med det du gerne vil signalere? Find nogle du gerne vil være som, og se hvad de gør. Husk at lige så snart du lægger noget online, kan det praktisk taget ikke slettes igen, og er i teorien tilgængeligt for alle.

Tænk langsigtet

Mange af de ting vi lægger online, behøver ikke give resultater her og nu, men alt er med til at bygge dit brand op over tid, og indholdet bliver ikke dårligere af at blive fundet senere når folk finder dig.

Lav en hjemmeside

Få dit eget domain navn og byg dit eget site. Benyt et open source program til at opbygge hjemmesiden. Det kunne være WordPress eller Drupal. De har begge masser af gratis skabeloner til at skræddersy udseendet af din hjemmeside. Dit site repræsenterer dig så sørg for at få et personligt design og en ordentlig navigation.

GratisDNS er et godt sted at købe domænenavne. Som absolut minimum skal du have en side om dig, en kontaktside og en side med links til dig på de sociale netværk du deltager i.

Benyt en avatar

Sørg for at finde en avatar der passer dig godt. Et vellignende foto er bedst, men du kan også benytte en tegning eller lign. Benyt den samme avatar og det samme navn i de forskellige systemer. På den måde bliver du let genkendelige fra netværk til netværk. Nogle foretrækker anonym avatar, og det er helt i orden. Men kigger du efter et job, så vil et vellignende foto virke meget bedre. Det kommer an på hvad du er ude efter.

Rigtig mange hjemmesider bruger http://www.gravatar.com/ til at vise dit billede, så det er en god idé at få kontoen, så har du automatisk billede rigtig mange steder, hvor du har brugerprofiler.

Deltag i debatten

Du sætter ‘penge’ ind på din online konto ved at deltage i den dialog der er på sociale netværk. På den måde lader du folk lære dig at kende og vide hvad du står for og kan lide.


Jens

Jens arbejder med online annoncering til daglig. Han synes at video som medie er en spændende form til kommunikation, undervisning og annoncering.

9 Kommentarer

Anders Dahl Tollestrup · 2011-04-16 kl. 07:53

Hej Jens.

Super relevant indlæg – fed stil. Din blog er helt klart havnet i min RSS feed 😉

Jeg har to blogs; en om mit fotografi: http:/blog.tollestrup.net og en om min passion for italien: http://viva-italia.dk. Check dem ud. Om ikke andet så kan det være dine tænder løber i vand, når du besøger Viva-Italia 😉

Ci vediamo !
/Anders

Jens Dalsgaard · 2011-04-26 kl. 21:32

Hej Anders
Spændende blog om foto. Jeg har lige bestilt et Canon 60D til at optage video med, efter mit flip døde.

Har du nogen tip til de mest nødvendige linser?

Morten · 2011-10-23 kl. 18:35

Hej Jans

Du har så meget ret, man skal passe på hvad man lægger online, så rigtig relevant indlæg

Mange tak.

Mvh
Morten

Helle · 2012-07-06 kl. 12:29

Hej Jens
Tak for et rigtig godt indlæg – er selv de senere år blevet mere opmærksom på hvad (og med hvem) jeg deler personlig data med. Det er så uendelig let at misbruge nu til dags med de social profiler man har.

Mvh Helle

Christina Bruun Olsson · 2012-09-19 kl. 10:43

Hej Jens

Tak for dine mange gode videoer med fif og indsigter, som er meget, meget relevante.

Som relativ nyopstartet selvstændig, har min blog på mit website været et meget vigtigt værktøj. Jeg er dels udøvende grafisk designer men har desuden mange års erfaring som underviser, foredragsholder, konsulent, debatør, forfatter mm. inden for det grafiske felt. De sociale medier vil være min platform til markedsføring af denne rolle til omverdenen.
Jeg håber du og dine læsere har lydt til at besøge min blog: http://www.christinabruunolsson.dk/blog/

Jens Dalsgaard · 2012-09-19 kl. 11:44

Hej Christina

Tak for feedback. Held og lykke med forretningen.

Susanne Andreasen · 2012-09-19 kl. 16:53

Som talt ud af mit hjerte. Afslutninger er lidt for morbid til min smag, men jeg er sikker på, du når igennem med din pointe.

/Susanne

Jens Dalsgaard · 2012-09-19 kl. 18:38

Hæ hæ. Ja min humor kan nogen gange være lidt sort, men det er også sat HELT på spidsen.

Skriv et svar

Avatar placeholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *