Mobil batterilevetid

Jeg er super glad for min smartphone, som er en iPhone 4. Sådan en smartphone kan en masse ting, som er super nyttige. Jeg er især glad for at vide hvor jeg er og hvor jeg skal hen. Mens denne lille guide er baseret på en iPhone 4, er der også en masse metoder der vil virke på enhver smartphone, så er du Android-bruger, er der stadig noget at hente. For ikke at lyde som totalt Apple fanboy, vil jeg kalde programmer for programmer, og altså ikke apps.

Alt for kort batterilevetid

Problemet med smartphones er at alle de funktioner dræner dit batteri rigtig hurtigt. Bruger du telefonen meget i løbet af en dag, vil den løbe tør for strøm på een dag. Jeg kan som regel holde min iPhone kørende halvanden dag, og det er ikke ret meget når man er på farten. På sommerferien er vi digitale normader og der kan godt være langt mellem steder du kan lade op. Muligheden for at vente på en fuld opladning eet sted er også lille, og så står du hurtigt med en død telefon.

Sluk lyset

Skærmbelysningen er en tørstig strømsluger, og det kan derfor rigtig godt betale sig at skrue ned for lyset. Jo mindre lys der er, jo mere sparer du på batteriet. Jeg sætter min på maksimalt en tredjedel styrke. Husk også at slukke for den automatiske lysstyrke.
Funktionen ligger under “Indstillinger” > “Lysstyrke”

Luk programmer

Det programmer du bruger, vil ligge sig i baggrunden når du åbner et nyt program. Alle disse åbne programmer bruger strøm. Derfor skal du lukke de programmer du ikke bruger lige nu.
– Dobbeltklik på HOME knappen
– tryk på en af ikonerne og hold fingeren nede til ikonerne begynder at ryste
– tryk på det røde ikon der kommer i hjørnet, på alle programmerne og de er lukkede

Sluk skærmen

Lægger du telefonen fra dig eller ned i lommen, er der ikken nogen grund til at du skal bruge batteri på at vise noget der ikke bliver set. Derfor kan du sætte telefonen til at låse og dermed slukke efter kun eet minut.
Funktionen ligger under “Indstillinger” > “Generelt” > “Automatisk lås”

Sluk Bluetooth

Bluetooth bruges til at forbinde til eksterne enheder så som headsets, keyboards og sågar andre telefoner. Er du på farten, er det bedst ikke at bruge en masse ekstra enheder der også bruger strøm. Sluk derfor for BLuetooth, så telefonen ikke konstant søger efter enheder den kan forbinde med.
Funktionen ligger under “Indstillinger” > “Generelt” > “Bluetooth”

Sluk Wi-Fi

Lad ikke Wi-Fi være tændt med mindre du er et sted med god hotspot forbindelse og du aktivt henter data ned. Wi-Fi vil også søge efter et netværk hele tiden. Ironisk nok vil Wi-Fi potentielt bruge mere strøm når der ikke er Wi-Fi i nærheden.
Funktionen ligger under “Indstillinger” > “Wi-Fi”

Sluk mail

Her kommer et Getting Things Done tip (GTD). Check ikke mail tit og lad ikke mail forstyrre dig i ditto daglige arbejde eller i din ferie. Slå derfor push funktionen fra, der kigger om der er kommet mail hele tiden. Sæt hent frekvensen til manuelt, så du selv vælger hvornår der skal hentes mail ned på telefonen.
Funktionen ligger under “Indstillinger” > “Generelt” > “E-post” > “Hent nye data”

Sluk beskeder

Mange programmer har funktioner der scanner for at se om der er nyt til dig. Hver gang de kontrollerer om der er nyt til dig bruger de en masse strøm. Det forbrug kan du så gange med antal programmer du har givet lov til det. Er du fx aktiv på Facebook, kan du lade dette ene program give dig beskeder.
Funktionen ligger under “Indstillinger” > “Generelt”

Til sidst vil jeg bare sige at du skal går ud i verden og opleve, med den sikre viden at hvis du farer vild, så er der nok strøm til at bruge GPS samt ringe hjem. God fornøjelse med den længere batterilevetid på din telefon.

Har du et batteri tip, så læg en kommentar!

4 kommentarer til “Mobil batterilevetid”

  1. 3G netværk bruger også en del mere strøm end edge, så hvis man ikke har brug for det, så slå 3G fra.

  2. Hej
    Jeg har en iPhone 4S, og jeg vil gerne “Sluk beskeder” men jeg kan ikke finde det under “Indstillinger” > “Generelt” ? Jeg tænkte om du kunne hjælpe 🙂

    Mvh Mie

  3. Der er en hulens masse beskeder fx i E-post, Twitter,FaceTime,Safari,Facebook,Gmail osv, osv. Tag udgangpunkt i hvilke beskeder du vil have slukket. De fleste finder du under Indstillinger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *