Søren Riisager spørger på G+ Hvad hedder den ting man sætter mellem varerne på et kassebånd i et supermarked? #tingudennavne

Næste kunde skilt, varestopper, varedeler ja kært barn har mange navne og det rigtige navn for den dims du ligger mellem varerne er en skillert.

I 2003 tog DR programmet “rene ord for pengene” problemstillingen om det manglende navn op. Programmet fandt frem til navnet skillert. På baggrund af programmet, vedtog Dansk Sprognævn at gøre skillert til det oficielle navn 2003.

En skillert består ofte af hård plastic, men jeg støder også på den i træ i butikker som IRMA. Skillerter er for det meste formet som et V der står på hovedet.

Butikkerne benytter oftest skillerten som en reklamesøjle med budskaber malet eller monteret på skillerten. Ordet skillert bliver sjældent brugt og ikke mange kender det. Spørger du butiksansatte om navnet på skillerten, er du næsten 100% sikker på ikke at få et svar. Før “skillert” blev vedtaget, havde genstanden intet navn.

Kategorier: Livsstil

Jens

Jens arbejder med online annoncering til daglig. Han synes at video som medie er en spændende form til kommunikation, undervisning og annoncering.

4 Kommentarer

Natalie Laursen · 2013-04-14 kl. 15:12

det hedder en varedeklaration 😀

Jens Dalsgaard · 2013-04-14 kl. 17:27

Det har da intet med en varedeklaration at gøre – dem finder du på http://varefakta.dk/ og er en beskrivelse af hvad en given vare rent faktisk indeholder.

Eddie · 2019-02-22 kl. 16:30

Hvis den ene er en skiller, hvad hedder den der ligger i den anden ende så.

Jens · 2019-02-28 kl. 13:21

Det hedder stadig en skillert.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *