Anmeldelse af Jacob Bøtters bog “Glem alt om din IQ. Tænk over din… NQ” ISBN 9788799415106

Med bogen har Jacob Bøtter, ved hjælp af hans NQ, givet et dansk bud på brugen af sociale medier, med danske briller vel at mærke. Litteraturen på området har primært været på engelsk (nogen gange oversat), og problemet har været at brillerne ikke har været vendt mod den virkelighed der er i Danmark, eller i Europa for den sags skyld.

Netværksbaseret IQ

I en verden der udvikler sig hurtigere og hurtigere, er det bogens præmis at din IQ, uanset størrelse, vil spille en mindre og mindre rolle. Det er bliver det næste store er i stedet din NQ (netværkskvotient) altså hvad dit netværk ved. Stadig mere komplekse opgaver kan løses via netværk. Jacob kommer med eksempler på opgaver der ville have taget mange år for fx. BBC at løse, men som blev løst på kort tid via deres læsere.

Hr. Bøtters kogebog

Bogen er at sammenligne med Frk. Jensens kogebog. Der er en masse gode små opskrifter på at lave noget lækkert, uden det er sovet ind i en masse tomme kalorier. Det tager et par timer at læse bogen, og den er lige til at gå til.

Som iværksætter er det uhyre vigtigt at gøre dig tanker om din tilstedeværelse online, og her er bogen et vigtigt indspark. Budskabet er klart; det gælder om at du involverer dig i de sociale medier. Det er ikke svært, men du skal turde at slippe kontrollen.

Findes i en masse formater

Bogen leveres i alle de vigtigste formater lige nu: Som fysisk bog, Som lydbog, Som PDF, Som MOBI og som EPUB. Dertil kommer bogens hjemmeside www.nq.dk hvor bogen så at sige lever videre, og er et eksempel på bogens indhold. Brugerne inviteres til at bidrage til bogen med deres eget eksempel og til at kommentere eksemplerne i bogen.

Kan og bør læses af alle

Jeg kan klart anbefale bogen, både til de der allerede er aktive, og de er er ved at finde fodfæste i de sociale medier. Bogen kan med fordel læses af ledelse og folk ‘på gulvet’. Det er ikke afgørende hvem man er, for de fleste vil kunne få noget ud af bogen, hvis de er på internettet.

Køb bogen på Saxo: NQ: Involvering med sociale medier


Jens

Jens arbejder med online annoncering til daglig. Han synes at video som medie er en spændende form til kommunikation, undervisning og annoncering.

10 Kommentarer

Frank Hellerup Madsen · 2010-11-01 kl. 22:16

Hej Jens,
Tak for anmeldelsen. Jeg havde ellers vedtaget, at jeg ikke skulle købe den, men efter at have opdaget, at e-bogsversionen kun koster 79 kr., så ender jeg nok alligevel med at købe den og læse i juleferien. :o)

Jens Dalsgaard · 2010-11-01 kl. 22:47

Hej Frank

Den er hurtigt læst, og giver en masse meget konkrete tiltag. De firs kroner er godt givet ud. Jeg læser langsomt, men klarede den på under to timer. Den har et fint glidende afslappet sprog.

God læsning.

Frank Hellerup Madsen · 2010-11-03 kl. 14:55

Ja, til den pris skal der jo blot være en halv brugbar idé, før bogen for længst har tjent sig selv hjem igen.

Jens Dalsgaard · 2010-11-13 kl. 12:10

Læs også anmeldelsen på http://www.sopper.dk/brug-netvaerket-og-laeg-intelligensen-paa-hylden/

Torben Heikel Vinther · 2010-11-15 kl. 17:40

Tusind tak for do-follow linket Jens 🙂
Jeg håber hr. Bøtter snart bemærker og kommenterer de mange positive anmeldelser.

Jens Dalsgaard · 2010-11-15 kl. 20:14

Hej Torben

Bøtter har bemærket en del anmeldelser – der er en del citater inde på http://nq.dk

Skriv et svar

Avatar placeholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *