Nyt Flip kamera (hold dig væk)

Flip kameraet er et lille videokamera i lommeformat. Det handler om at være mobil og kunne fange livets øjeblikke, når de sker.

Efter Cisco har opkøbt Pure Digital, så er mange af Flip kamarene blevet opdateret. Nu skal det ikke være nogen hemmelighed at jeg har været meget begejstrert for Flip video kameraerne. Jeg har optaget rigtig mange timers materiale på flip.

Derfor var det med begejstring at jeg nu måtte ind på amazon og købe det nye Flip Ultra HD.

Lækker finish og specs

Designer et blevet strammet op, og de dele der virkede lidt plasticagtige, er nu aluminium. Det er godt ud og det føles bare lækkert hele vejen igennem. Selv lyden af USB stikket, der kommer ud, lyder som bildøren på en Mercedes. Det umiddelbare indtryk er at det virkelig har fået et kvalitetsløft. Så langt, så godt.

På papiret at det helt klart det bedste Flip der nogensinde er lavet. Det optager nu med 50 billeder i sekundet og har indbygget billedstabilisering. De flere billeder i sekundet vil gøre ting i bevægelse mere klare, og billedstabiliseringen vil også tage toppen af rystelserne ved det håndholdte kamera.

Det nye Flip er et flop

Jeg blev rigtig skuffet efter at havet optaget min første film og så den på computeren. Jeg ELSKER mit Flip generation 2. Billedkvaliteten og det klare billede har gjort den til en klar vinder. Den eneste slagside det gamle havde, var at billedet alt for let kunne blive rystet. Det var jeg opmærksom på, så det blev ikke noget problem.

Version 3 har fået billedstabilisering, men på bekostning af skarphed, farver og kontrast. Du har nu et skodbillede, der er utydeligt, rødmosset, men som ikke ryster. Kvaliteten er med andre ord en skandale.

Mit råd til dig er at holde dig til generation 2, eller vent til noget bedre end FlipUltraHD 3. generation. Det er så dårligt at jeg er blevet nødt til at bide i det sure æble og returnere det, selvom jeg har solgt mit 2. generation Flip. Jeg vil hellere være kameraløs end at have det dårlige kamera.

Jeg tror at der hurtigt vil blive rettet op på modellen, eller den næste kommer og erstatter. Cisco kan i hvert fald ikke lade denne fadæse blive stående, hvis de virkelig vil noget med levende billeder og netværk.

6 kommentarer til “Nyt Flip kamera (hold dig væk)”

 1. Hej Jens

  Dit problem med at farverne bliver forkert kan da nemt klares med Color Correction.

  Jeg synes at billig videokamera ofte giver et middelt billede, men som kan gøres bedre i redigeringsfasen så det ligner en million.

  Det kræver selvfølgelig noget arbejde i starten med at finde ud af det, men når man har lært det er det okay, og man kan også bruge det til så meget andet!

  Bruger du CC? Jeg synes Image Stabilization virker rigtig godt på kameraet, i forhold til hvad man lige kan se.

 2. Hej Kevin. Man kan rette op på meget, men det bliver ekstra arbejde i redigeringen. Jeg bruger er Kodak Zi8 til at optage. Billet på Flip 3 var så dårligt at der skulle en masse korrigering til bare nå billedet på 2’eren, tæt på ubrugeligt i min verden. Jeg bruger CC men billedet er sørme for dårligt til at starte med.

 3. Tak for en god gennemgang af første og anden generation af flip kameraerne. Jeg har længe haft et godt øje til disse kamera, da jeg ved at diverse profesionelle vloggere på youtube bruger dem. Men hvor køber man dem i Danmark?

  Jeg skal selv til Filippinerne her om 2 uger og kunne vildt godt tænke mig at have sådan et med i lommen. Jeg kan godt se at 1-generation flip har et bedre billede, men omvendt så er filmen jo ikke meget værd hvis det ryster for meget. Jeg er splittet 🙂

 4. Hej Jens.
  Jeg skal bruge et flip kamera der kan filme bodybuilding træning, og diverse ting på farten som, indkøb, eller spørgsmål og svar videoer, samt når man blever låst ude af fitness centret hehe…
  Hvilket vil du anbefale mig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *